Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da depremde zarar gören kilisede güçlendirme çalışmaları başladı

HATAY’DA 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE ZARAR GÖREN İSKENDERUN AZİZ NİKOLA RUM ORTODOKS KİLİSESİ’NDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

HATAY’DA 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde zarar gören İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde güçlendirme çalışmaları başladı.

İskenderun ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde güçlendirme çalışmalarına start verildi. 1860’lı yıllarda ibadete açılan ve 1872 yılında Hatay’da meydana gelen yıkıcı depremde hasar gören ve 1876 yılında tekrar ibadete açılan kilise, 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gördü. Kilisenin çan kuleleri hasarlı olduğu için tedbir maksatlı yerinden söküldü. Yapılan çalışmalar yoldan geçen vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Cem Teymur yaptığı açıklamada, “Kilisemizde güçlendirme çalışmaları yapılıyor ve iki adet tehlike arz eden çan kulesinin söküm işlemlerini yapıyoruz. Hatay Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunun izni ile yapıyoruz. Bu çalışmalar sadece bir ön tedbir. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığımızın onayları ile restorasyon çalışmalarına başlayacağız” dedi.