Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yenişehir Belediyesinden çocuklara robotik kodlama ve LEGO eğitimi

MERSİN’İN MERKEZ İLÇE YENİŞEHİR BELEDİYESİ, GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI VE TEKNOLOJİ LİDERLERİNİ YETİŞTİRMEK AMACIYLA BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE ÇOCUKLARA YÖNELİK ROBOTİK KODLAMA VE LEGO EĞİTİMLERİ VERMEYE DEVAM EDİYOR.

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE YENİŞEHİR

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle çocuklara yönelik robotik kodlama ve LEGO eğitimleri vermeye devam ediyor.

Yenişehir Belediyesi, yaz tatilinde de çocukları hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyimlerle buluşturuyor. Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen FIRST LEGO League Challenge yaz kampında robotik kodlama ve LEGO eğitimleriyle çocuklar yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme fırsatı yakalıyor. Program kapsamında çocuklar, temel robotik prensipleriyle tanışırken aynı zamanda LEGO parçaları kullanarak kendi robotlarını tasarlamayı öğreniyorlar. Eğitimler, uzman eğitmenler tarafından veriliyor ve yaş gruplarına uygun seviyelerde içerik sunuyor.

“Yenişehirli çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmelerine, problem çözme yeteneklerini artırmalarına ve eğlenirken öğrenmelerine olanak tanıyoruz.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğin dünyasını şekillendirecek olan çocuklarımızı teknolojiyle buluşturmak, onları erken yaşlardan itibaren bilim ve mühendislik alanlarına yönlendirmek istiyoruz. Bu amaçla Bilim Kahramanları Derneği ile iş birliği yaparak Robotik Kodlama ve LEGO eğitimleri programını hayata geçirdik. Yenişehirli çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmelerine, problem çözme yeteneklerini artırmalarına ve eğlenirken öğrenmelerine olanak tanıyoruz” dedi.