Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muratpaşa geleceğe hazırlıyor

MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN ABDULLAH SEVİMÇOK SİVİL TOPLUM VE İNOVASYON MERKEZLERİNDE (ASSİM) YER ALAN TEKNOLOJİ MERKEZİ, DİJİTAL OYUN ENDÜSTRİSİ, YAZILIM VE GÖRSEL TASARIM SEKTÖRÜNDE YER ALMAK İSTEYEN GENÇLERLE BÜYÜYOR.

MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN ABDULLAH SEVİMÇOK

Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) yer alan teknoloji merkezi, dijital oyun endüstrisi, yazılım ve görsel tasarım sektöründe yer almak isteyen gençlerle büyüyor.

Antalya’yı inovasyon ve girişimcilik kentine dönüştürme hedefi doğrultusunda kurulan ASSİM Teknoloji Merkezi’nde, bugüne kadar 96 öğrenci oyun yazılımı ve web tasarımı eğitimlerini tamamladı. Haftada 2 gün olarak gerçekleşen kurslar, 24 kişilik sınıflarda 3 ay sürüyor. Teknolojik alanda fikir sahibi bireylerin ve ekiplerin oyun geliştirmelerine imkan sağlayacak gerekli donanım, yazılım ve ekipmanın bulunduğu ASSİM Teknoloji Merkezi, temel eğitimin yanında oyun geliştiricilere ofis rahatlığını ve iletişim imkanını bir arada sunuyor. Sektöre adım atmak isteyen hevesli gençler hem sektörü tanıtıyor, hem de yazılım, modelleme, müzik, ses, efekt, tasarım gibi birçok alanda donanımlarını artırıyorlar.

20 Ağustos’ta başlayacak olan robotik kodlama eğitimleri ise ilköğretim seviyesinde 10-15 yaş arası öğrenciler faydalanacak. Kursiyerler elektronik, tasarım, robotik ve kodlamayı bilgisayar programları, elektronik devreler, sensörler, 3 boyutlu yazıcılar ve robotlarla çalışacak, tasarımlar yapıp onları birer ürüne dönüştürecek.