Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındıkpınarı Caddesi yenilendi

MEZİTLİ İLÇESİ FINDIKPINARI CADDESİNDE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNCE YÜRÜTÜLEN ALTYAPI ÇALIŞMALARI SONRASI TAHRİP OLAN YOLLARDA YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI.

MEZİTLİ İLÇESİ FINDIKPINARI CADDESİNDE

Mersin Büyükşehir Belediyesince, Mezitli ilçesi Fındıkpınarı Caddesinde yürütülen altyapı çalışmaları sonrası tahrip olan yollarda yenileme çalışmaları tamamlandı.

İsmet İnönü Bulvarı ile Koru Caddesi arasındaki 900 metre uzunluğundaki yol ile Koru Caddesi ile 37510 Sokak arasındaki bin 400 metre uzunluğundaki yolun yenilenmesiyle birlikte toplamda 2 bin 300 metre uzunluğundaki yolun yeni haliyle vatandaşın hizmetine sunulduğu bildirildi.

Kuyuluk, Çankaya ve Çamlıca mahallelerini kapsayan 2 bin 300 metre uzunluğundaki yolu yenileyip vatandaşın hizmetine sunduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesinde Yol-Asfalt Şefi Mehmet Onur Güner, “Yol ve Asfalt Şubesi ekiplerimizce, Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Caddesini kapsayan yolu yenileyip vatandaşların hizmetine sunduk. Daha önce altyapı kurumlarının deforme ettiği bu yolda, kısa sürede vatandaş ve muhtarlarımızın taleplerini de göz önüne alarak yol çalışmasını programımıza aldık. Hızlı bir şekilde de çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Nisan ayında Fındıkpınarı Caddesinin devamı olan Merkez Mahallesi’ndeki bir kilometrelik yolu da yenilediklerini belirten Güner, “Yenilenen yolların, Mersinlilere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Mersinlileri yeni yollarla buluşturmaya devam edeceğiz. Başkanımızın da her zaman söylediği gibi ‘Yolumuz artık daha açık’” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı işi çok kaliteli olarak nitelendiren Kuyuluk Mahallesi Muhtarı Muhammet Denli, “Çok kaliteli yol yaptılar. Ben aynı zamanda esnaflık da yapıyorum. Daha önce arabalar çok sesli geçtiği için, dükkânın içerisinde sesten duramazdık. Şimdi bu kaliteli yollarda yağ gibi akıyorlar” diye konuştu. Kanalizasyon çalışmaları sonrası vatandaşların huzursuzluk yaşadığını aktaran Muhtar Denli, “Kanalizasyon çalışmaları sonrası takılan bacalar engin kaldı ve arabalarımız çok sıkıntı çekti. Şimdi hepsi düzeldi. Kuyuluk Mahallesi adına herkesin emeğine sağlık, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Altyapı çalışmaları sonrası Çankaya ve Çamlıca yollarının büyük bir kısmının tahribat içinde olduğunu aktaran Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çankaya Mahalle Muhtarı Bülent Ballı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e talebimizi iletmiştik. Taleplerimiz değerlendirildi. Daha önce trafik aksıyordu ve kazalar oluyordu. Yeni yolların yapılması ve çizgilerin de düzgün bir şekilde çizilmesiyle sorun çözüldü” dedi. Yolların önceki halinin çok kötü olduğunu belirten Ballı, “19 tane köyümüz mevcut. Çok büyük bir trafik sıkıntısı çekiyorduk. 400-500 metreye kadar trafik sıkışıyordu. Şu anda çok akışkan bir yolumuz var. Vatandaşlarımız yeni yolları görünce bizlere teşekkür ediyor. Bizler de bu teşekkürleri büyükşehir belediyemize iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Fındıkpınarı Caddesinde esnaflık yapan Mehmet Kilik ise “Eskiden bu yollarda çukurlar, kırık yerler vardı. Asfalt ve kaldırımlar da çok kötüydü. Şimdi ise yollarımız eskisinden çok daha güzel oldu” dedi.