Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toroslar ve Çamlıyayla, İğne Oyası Festivali’ne hazır

TOROSLAR VE ÇAMLIYAYLA BELEDİYELERİ, BU YIL 7’NCİSİ DÜZENLENECEK OLAN ÇAMLIYAYLA İĞNE OYASI FESTİVALİ’NE HAZIR.

TOROSLAR VE ÇAMLIYAYLA BELEDİYELERİ,

Toroslar ve Çamlıyayla belediyeleri, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne hazır.

Mersinliler, Toroslar ve Çamlıyayla ilçelerinde 2 gün boyunca sergiler, halk oyunları, defile, konserler ve etkinliklerle buluşarak, sanat dolu bir festivalin tadını çıkaracak. Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) sanatın farklı dallarında verdiği eğitimlerle adından söz ettiren Toroslar Belediyesi, İğne Oyası Festivali ile bu çalışmalarını taçlandıracak. Mersin’de el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyalarının dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festivalin ilki 11 Ağustos 2023 Cuma günü Çamlıyayla ilçesinin Zevzek Tepesinde saat 10.00’da başlayacak. Türk halk müziği sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli halk müziği sanatçısı Gürhan Ötün ise saat 19.00’da sahne alacak.

Toroslar ilçesinde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan Selma Geçer ile Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Kadınlarımız hem üretime hem de ev ekonomisine katkı sunuyorlar. Onları bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Biz Toroslar Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu festivallerle kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri daha profesyonel bir şekilde dünyaya tanıtmak istiyoruz. Girişimciliği her zaman destekleyeceğiz. Tüm hemeşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.