Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta Belediyesi gelir düzeyi düşük aileleri doğalgazla buluşturuyor

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI İLE ISPARTA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN ‘HAVA KALİTESİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE DOĞALGAZI OLMAYAN GELİR DÜZEYİ DÜŞÜK AİLELERİN EVLERİNE ÜCRETSİZ DOĞALGAZ TESİSATI DÖŞENİYOR. DOĞALGAZ BAĞLANAN AİLELERİN HEM ISINMA PROBLEMLERİ ÇÖZÜLÜRKEN, HEM DE HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Isparta Belediyesi işbirliğinde yürütülen ‘Hava Kalitesinin İyileştirilmesi’ projesi çerçevesinde doğalgazı olmayan gelir düzeyi düşük ailelerin evlerine ücretsiz doğalgaz tesisatı döşeniyor. Doğalgaz bağlanan ailelerin hem ısınma problemleri çözülürken, hem de hava kirliliğinin önüne geçiliyor.

Isparta Belediyesi, şehirdeki hava kirliliğini en aza indirmek ve iyileştirmek, gelir düzeyi düşük ailelerin konutlarını doğalgazla buluşturmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da destekleriyle konutlara ücretsiz doğalgaz tesisatı döşüyor. Ücretsiz doğalgaz tesisatı ve kombi hizmetinden yararlanmak için başvurular daha önce alınmıştı. Alınan başvurular sonucunda şartları uygun olan ailelerin konutları doğalgazla buluşuyor.

İlk etapta yaklaşık 120 konutun doğalgazı için A’dan Z’ye tüm tesisat işlemleri yapılacak ve kombileri bağlanacak. Gelir düzeyi düşük ailelerin konutlarına ücretsiz doğalgazla buluşturma çalışmaları başladı. Tesisat döşeme çalışmalarının tamamlandığı konutlar doğalgaz kullanmaya başlarken, belirlenen program dahilinde başvurusu uygun bulunan konutlar doğalgazla tek tek buluşturuluyor.

Ücretsiz doğalgaz tesisat hizmeti en çok yaşlı vatandaşları sevindirdi. Kış aylarında soba yakmanın zorluğunu yaşayan yaşlı vatandaşlar, sunulan hizmet sayesinde artık soba yakma derdiyle uğraşmayacaklar. Ayrıca sobayla tek odada ısınabilen vatandaşlar, doğalgaz sayesinde tüm odalarda aynı sıcaklığı bulabilecekler. Sobalı evlerin yaşadığı en büyük problemlerden birisi de kadınların mutfakta özellikle kış mevsiminde soğuk suda bulaşık yıkamasıydı. Kadınlar da artık evlerine ulaşan doğalgaz sayesinde bulaşıklarını sıcak suyla yıkayabilecekler.

Isparta Belediyesi, aldığı başvurular sonucunda şartları uygun olan gelir düzeyi düşük ailelerin konutlarına ücretsiz doğalgaz tesisatı döşeme çalışmalarına başladı. Ekipler, belirlenen evlere giderek, hızlı bir şekilde konutun doğalgaz dönüşümünü gerçekleştiriyor.