Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DAİMFED Başkanı Karslıoğlu: “Acil durumlarda vergi dairesinin yardımları önemli”

KARSLIOĞLU, VERGİ DAİRESİ BAŞKANI ÜMİT GÜNER, GRUP MÜDÜRLERİ ÖMER KILIÇ, KAMİL KURT, ZİYAPAŞA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ SEYFETTİN ŞİMŞEK, MÜKELLEF HİZMETLERİ MÜDÜRÜ TANER CANBOLAT’I KABUL ETTİ

KARSLIOĞLU, VERGİ DAİRESİ BAŞKANI

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, acil durumlarda vergi dairesinin yardımlarının çok önemli olduğunu belirterek, “Sektör işletmelerimizin karşılaştığı problemlerde dairenin yardımını fevkalade hissediyoruz” dedi.

Karslıoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, Grup Müdürleri Ömer Kılıç, Kamil Kurt, Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürü Seyfettin Şimşek, Mükellef Hizmetleri Müdürü Taner Canbolat’ı kabul ettiği görüşmede yaptığı açıklamada, “Adana’da sektör işletmelerimizin mükellef olarak karşılaştığı problemlerde ya da bürokratik işlem olarak aciliyet durumunda fevkalade yardımlarını hissediyoruz. Bu memnuniyetimiz konusunda bilgi birikim ve tecrübeleriyle başkanımız Ümit Güner’in samimi yaklaşımları önem arz etmektedir. Sorunlarımıza ivedi olarak müdahil olup çözümüne etkisi büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda son olarak yaşadığımız asrın felaketi olan depremde ve sonrasında yaşadığımız sıkıntıların çözümü noktasında gösterilen gayret ve çalışmalar afet bölgesi imkanlarından yararlanmamıza sebep teşkil etmektedir. Devletimizin tanıdığı imkanlardan tüm mükelleflerin faydalanması nihayetinde mağduriyet yaşanmasının önüne geçmek için başkanımızın ve kurumun özverili çalışmalarını yakından takip ediyor başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner ise, “DAİMFED’in gerek sektör olarak gerekse Adana ve ülkemizi ilgilendiren sosyal projelerdeki çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Adana’nın önemli bir marka yüzü olduğunu görüyoruz. Sektörün bundan sonra felaketsiz çalışmalar yürütebilmesini diliyoruz. Asrın felaketi olan depremler herkesi çok yıpratmış olup büyük yaralar açmıştır. Dileğimiz bu tehlikelere maruz kalmayacağımız konutlara sahip olmaktır. Bunun öncüsü de sektör temsilcisi olarak sizlersiniz. Dolayısıyla başarılı olmanızı diliyor, kurum olarak görüşlerinize ve sizlere yardım noktasında yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim. Bilindiği üzere ilimiz depremin hemen akabinde 8 Şubat’tan itibaren mücbir sebep çerçevesinde alındı. Mükelleflerimize, kamuya olan borçlarını taksitler halinde ödenmesi, ihtilafların sonlandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi gibi önemli büyük avantajlar sunan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 12.03.2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Adana, mücbir sebep çerçevesinde olduğu için Kanunun getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 31 Ekim 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilirler” dedi.