Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dokuma semtine 2. Kütüphane

KEPEZ BELEDİYESİ, YOĞUN BİR ÖĞRENCİ VE GENÇ NÜFUSUN BULUNDUĞU DOKUMA SEMTİNE İKİNCİ KÜTÜPHANEYİ DE KAZANDIRDI. ÖZGÜRLÜK MAHALLESİ’NDE BELEDİYE AİT BİNADA YAPILAN 20 BİN KİTAP KAPASİTELİ KÜTÜPHANE AÇILIŞA HAZIR.

KEPEZ BELEDİYESİ, YOĞUN BİR

Kepez Belediyesi, yoğun bir öğrenci ve genç nüfusun bulunduğu Dokuma semtine ikinci kütüphaneyi de kazandırdı. Özgürlük Mahallesi’nde belediye ait binada yapılan 20 bin kitap kapasiteli kütüphane açılışa hazır.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yön verecek nesli kitapla ve bilgiyle buluşturmak amacıyla yatırım programına aldığı 22 kütüphane projesinden biri daha öğrencilerle buluşuyor.

Proje içerisinde yer alan Özgürlük Mahallesi Kütüphanesi’nin yapımı tamamlandı. Kütüphane, belediye ait binanın bir katında gerçekleştirildi. Kepez Belediyesinin Nasreddin Hoca Gündüz Bakım Evi ve Kreşi’nin de bulunduğu binanın bir katı, kütüphaneye dönüştürüldü.

Öğrencilerin ders çalışabileceği şekilde tasarlanan 300 metrekare büyüklüğündeki kütüphane, 20 bin kitap kapasiteli olacak. İç tefrişatı tamamlanan kütüphane, kitapların raflarda yerini almasından sonra kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Yükseliş’e 15 kitap kapasiteli kütüphane

Özgürlük Mahallesi Kütüphanesi ile birçok ilk ve orta dereceli okul ile 5 mahallenin bulunduğu Dokuma Semti, ikinci kütüphanesine kavuşmuş oldu. Semt sınırları içerisinde yer alan Yükseliş Mahallesi’ne de 15 bin kitap kapasiteli kütüphane inşa edildi. İç tefrişatı ve çevre düzenlemesi çalışmaları biten Yükseliş Kütüphanesi de açılış için gün sayıyor.

Büyük ilgi gören Dokuma Fabrikası içerisindeki Cemil Meriç Kütüphanesi ve Pil Fabrikası’na kazandırılacak olan kütüphane de bölgenin hizmetinde olacak.

Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma bölgesine kazandırdıkları iki kütüphaneyle öğrencilerin hem kitapla, bilgiyle buluşacağını hem de ders çalışma ortamına kavuşacağını söyledi.

21 kütüphane tamam 1 yolda

Başkan Tütüncü, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yön verecek neslin eğitimine katkı sağlayacak olan 22 kütüphane projesinde gelinen son durumla ilgili şu bilgiyi paylaştı: “Projenin amiral gemisi olan 1 milyon kitap kapasiteli Antalya Kütüphanesi’nin tefrişatında sona gelindi. Altınova Orta, Yükseliş ve Özgürlük mahallelerindeki kütüphane yapımı bitti. 50 bin kitap kapasiteli üç kütüphanemiz de açılışa hazır. 22 Kütüphane projemizin finalini, Antalya Pil Fabrikası yerleşkesinde yapacağız. Bu çerçevede fabrikanın 870 metrekare kullanım alanı olan lokal binasını kütüphaneye dönüştürüyoruz. İhalesini yaptık. Yakın bir tarihte Pil Fabrikası kütüphanesinin inşaatına başlarız, diye düşünüyorum. 22 kütüphane projesiyle okuma, bilgiyle buluşma, ders çalışma ortamı oluşturma adına faydalı ve güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Hizmete açtığımız kütüphaneler yoğun bir ilgi görüyor. Bu ilgi de faydalı bir iş yaptığımızı gösteriyor. Taleplere ve ihtiyaca göre 22 kütüphaneye yenilerini eklemeye devam edeceğiz.”