Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim için daldılar, su altında çöp topladılar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (AÜ) SUALTI TOPLULUĞU ÖĞRENCİLERİ, DÜNYACA ÜNLÜ KONYAALTI SAHİLİ’NDE DENİZ DİP VE DERE TEMİZLİĞİ YAPTI. ÖĞRENCİLERİN DİP TEMİZLİĞİNE AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MEHMET GÖKOĞLU DA EŞLİK ETTİ.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (AÜ) SUALTI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Topluluğu öğrencileri, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde deniz dip ve dere temizliği yaptı. Su altında poşetlere toplanan çöpler kamera ile de kaydedildi.

AÜ Sualtı Topluğu öğrencileri, yaz tatili döneminde de eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Kentin farklı noktalarında dalışlar gerçekleştiren öğrenciler, çevre temizliğine karşı da duyarlılık gösteriyor. Suyun altı kadar üstünün temizliğine de önem veren gençler, Konyaaltı ilesi Arapsuyu Mahallesi’ndeki Arapsuyu 1 Deresi çevresi ve denizin içinde dip temizliği yaptı. Su altından plastik ve metal atıklar, dere kenarından ise alkollü içecek kutusu ve pet atıkların yoğunlukta olduğu görüldü. Öğrencilerin dip temizliğine Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu da eşlik etti.

“Atık dolu”

Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, AÜ Sualtı Topluluğu’nun aktif şekilde faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, hem eğitim hem de çevre bilinci aşılama adına etkinlikler yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

Konyaaltı Arapsuyu Deresi kenarı ve sahile dalış yaptıklarını dile getiren Gökoğlu, “Dere kenarına gelenler burada piknik yapıyor, çöplerini oraya atıyorlar. Son dalışımızda derenin kenarında temizlik yaptık. Denizi kullananlar atıkları götürmek yerine bırakıyorlar. Alkol kutusu ve pet şişelerin içine çakıl doldurup dereye atıyorlar. Nihayetinde tüm atıklar denize ulaşıyor. Orada akvaryumun su aldığı boru var ve onun çevresi tamamen atık dolu. Sigara izmariti, plastik atıklar, pet şişeler, çocuk bezi, ıslak mendil var. Bu çöpleri gören öğrencilerimizin içi elvermiyor. Her dalışta o çöpleri dışarı çıkarıyorlar” diye konuştu.

“Üzüldük”

Her dalışta öğrencilerin bu dip temizliğini rutin haline getirdiğini ifade eden Gökoğlu, “Bu manzarayı görünce duyarsızlığımıza üzülüyorum. Antalya gibi dünyanın en güzel kentlerinden birinin mahvedilişine üzülüyorum” dedi.

Arapsuyu 1 bölgesinin dalışa geldiklerini belirten Türkmenistan uyruklu öğrenci Atabey Atabeyev, “Bu güzellikler içinde çöpleri görünce kendimizi kötü hissettik. İnsanlarımız biraz daha duyarlı olsun” ifadelerini kullandı.