Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupalı öğrenciler Türk kültürünü tanıyor

ANTALYA (İHA) – ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK KAMPI VE EĞİTİM MERKEZİ, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AVRUPA ÖĞRENCİLERİ FORUMU (AEGEE) TARAFINDAN DÜZENLENEN PROJE KAPSAMINDA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİNDE ÖĞRENCİLERE, TÜRK KÜLTÜRÜ, ÖRF, ADET VE YÖRESEL DANSLARI TANITILDI.

ANTALYA (İHA) - ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE) tarafından düzenlenen proje bünyesinde yabancı uyruklu öğrencilere ev sahipliği yaptı. Gençlik Eğitim Merkezinde öğrencilere, Türk kültürü, örf, adet ve yöresel dansları tanıtıldı.

Akdeniz Üniversitesi AEGEE topluluğunun organize ettiği Yaz Üniversitesi Projesi’ne katılan 11 ülkeden 23 yabancı uyruklu öğrenci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nde misafir oldu. İngiltere, Macaristan, Polonya, İspanya, İtalya, Hollanda, Sırbistan, Avusturya, Belçika ve Rusya gibi farklı ülkelerden gelen 23 yabancı uyruklu öğrenci hem Antalya’yı keşfetme fırsatı buluyor hem de Türk kültürünü tanıyor.

Avrupalı gençler halay çekti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nin konuğu olan öğrenciler merkezde düzenlenen etkinliklerde keyifli vakit geçirdi. Yabancı uyruklu gençlere önce yöresel danslar tanıtıldı ardından birlikte zeybek, horon, halay ve Kafkas dansları sergilendi. Antalyalı gençler de yabancı gençler ile beraber vakit geçirerek hem yabancı dillerini geliştirdi hem de yeni kültürler öğrenme fırsatı buldu.

Antalya’da olmak muhteşem

Proje çerçevesinde Antalya’da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen İspanyol öğrenci Rebeca Urouızu, “Türkiye’ye ilk defa geldim ve çok beğendim. Bulunduğumuz ortam çok keyifli. Türkler sıcakkanlı insanlar. Yöresel yemekleri ve danslarını çok sevdim. Dans ederken çok eğlendik. Farklı kültürleri tanımak ve deneyimlemek çok güzel” diye konuştu.