Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eşek üzerinde ellerindeki topla gol atmak için çabaladılar

ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİNDE DÜZENLENEN KARAGÖL YAYLA ŞENLİKLERİNDE EŞEKLERLE SAHAYA ÇIKIP FUTBOL OYNAYAN YÖRÜKLER RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİNDE

Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Karagöl yayla şenliklerinde eşeklerle sahaya çıkıp futbol maçı yapan Yörüklerin oyunu, renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlikler, bin 400 rakımlı Karagöl yaylasında düzenleniyor. Cuma günü başlayan şenliklerin ikinci gününde sünnet olacak çocuklar için mevlidi şerif okundu, yemek ikramı ve palyaço gösterileri yapıldı.

Ardından şenliklerin en renkli etkinliklerinden birisi olan “Yörük Futbolu” oyununa geçildi. Eşek üstünde oynanan Yörük Futbolu karşılaşmasında 5’er kişiden oluşan 2 takımın oyuncuları topu elden ele atıp kaleyle buluşturmak için çaba harcadı. Birincilik karşılaşması Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Karakaçan ve Altınyaka Mahalle Muhtarı Havva Karakuş’un teknik direktörlüğünü yaptığı Yurdakaçan takımları arasında geçti. “Önümüzde Kimse Duramaz” sözleriyle karşılaşmaya iddialı başlayan Ortaköy Mahalle Muhtarı’nın takımı maçı 6- 4 önde tamamladı.

Eşek üstünde durmakta zorlanan ve bezden yapılmış topu kale ile buluşturmakta güçlük çeken oyunculara karşılaşma sonunda madalya ve kupa takdim edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “Atalarımız eskiden at üstünde cirit oynarlardı. Biz bu oyunu ciride göre uyarladık, gençlerimize örnek olduk” dedi.

Yörük Futbolu oyununu bulan “Kara Cahit” lakaplı Cahit Karataş ise, “Gençlere örnek olmak istedik. Adını Yörük Futbolu koyduk. Eşeğimiz az olduğu için 5’er kişilik takımlarla oynuyoruz. 10 kişilik de olabilir. Bu oyunun patenti Kumluca Belediyesi’ndedir. Türkiye’nin neresine çağırırlarsa gider oynarız” diye konuştu.

2023 yılı Kumluca Yörük Futbolu Şampiyonu Karakaçan takımının teknik direktörü Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya da, “Biz bu takımı 2019 yılında kurduk. O gün nasıl iddialıysak bugün de aynı iddiamız sürüyor. Birinciliği kimseye kaptırmayız” dedi.

Şenlikler Kumluca Halk Dansları Topluluğunun gösterileri ile devam etti. Şenliklerde katılımcılar günün akşamında Zara konseri ile eğlendi.