Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ressam Çevirgen: “Sanatçı gündelik hayat içinde sürüklenmemelidir”

RESSAM SAFTER ÇEVİRGEN, SANATÇININ GÜNDELİK HAYAT ŞARTLARININ İÇİNDE SÜRÜKLENMEMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ

RESSAM SAFTER ÇEVİRGEN, SANATÇININ

Ressam Safter Çevirgen, sanatçının gündelik hayat şartlarının içinde sürüklenmemesi gerektiğini ifade ederek, sanatçının kendisiyle ve toplumla yüzleşmesinin önemini vurguladı.

Ressam Safter Çevirgen, günümüzde sanatçıların eskisinden daha çok gündelik yaşamın içine sürüklendiğini ve doğal olarak üretimlerini hayat mekanizmasından ayrı oluşturamadığını gördüklerini belirterek, ”Bu üretimler, toplum içinde hayat bulan insana ait duyguların beslenmesiyle var olur. İnsanın sanat üretimlerine duygusal yanı ile yönelmesi, onu hayat ile ilişki kurmasına, hayatının da sanat ile eşitlenmesine neden olur. Bu eşitlenme ile birlikte tüm yaşantılar eşitlenir” dedi.

“Sanatçının içinde bulunduğu durum onu yaşamadığı sonsuz sayıda yaşantının gözlerden saklı tutulmuş ve sorgulanmamış en önemsiz olayların ortağı yapar” diyen Ressam Çeviren, “İçinde yaşanılan dünya, sanat üretimlerinin karşılığını gündelik hayat içinde arayan, gerçeğin kopyalarından oluşan temsili bir dünyanın oluşturulması yerine bu üretimlerin sonuçlarını doğaya ve insan yaşamına katkısını irdeleyen ve bu üretimlerin hayata ve doğaya kazandırdıklarını gösteren sanatçılarla doludur” şeklinde konuştu.