Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazipaşa’da 7 bin hayvan aşılandı

ANTALYA’DA GAZİPAŞA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARA YÖNELİK BAŞLATILAN AŞILAMA VE KÜPELEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

ANTALYA'DA GAZİPAŞA İLÇE TARIM

Antalya’da Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik başlatılan aşılama ve küpeleme çalışmalarına devam ediyor.

Ülke genelinde yeni görülen sat-2 sulu şap hastalığına karşı etkili olan yeni aşının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından illere gönderiminin sağlamasının ardından Antalya ve ilçelerinde aşılama işlemlerine başlanmıştı. Bu çerçevede ekipler, ilçenin farklı noktalarındaki hayvan çiftlik ve ahırları gezerek, aşılama yapıyor. Ekipler 2 bin işletmede 5 bin 500 sığıra şap aşısı, bin 500 sığıra Brucella aşısı ve 160 (kedi-köpek) da kuduz aşısı yaptı.

Küpeleme çalışmaları da devam ediyor

Öte yandan Gazipaşa’da, küçükbaş hayvanlara yönelik başlatılan aşılama ve küpeleme çalışmaları da devam ediyor. İlçede Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince “2023 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Programı” çerçevesinde küçükbaş hayvanlar aşılanıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında, veteriner hekimler, veteriner sağlık teknikerleri ve teknisyenler ile hayvan hastalıkları ile mücadele sürdürülüyor. İlçemizin çeşitli mahallelerinde ve yaylalarında yürütülen çalışmalar kapsamında binlerce küçükbaş hayvan küpeleme işlemi ile kimliklerine kavuşurken, hayvanlar veba aşısı (PPR) ile salgın hastalıklardan kurtuluyor.