Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta’da 15 Temmuz’un 7. yıl dönümünde şehitler anıldı

ISPARTA’DA 15 TEMMUZ’UN 7. YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİTLER ANILDI

ISPARTA’DA 15 TEMMUZ’UN 7.

Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Isparta’da “Türkiye Yüzyılı Kahramanları” temasıyla bir dizi anma programı ve etkinlik düzenlendi.

İlk program Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program dua edilmesiyle devam etti. Programa Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Ardından Vali Baruş ve protokol üyeleri şehit kabirlerini ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı, evlatlarının başında bekleyen ailelere taziye dileklerini yinelediler.

Vali Baruş ve protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret etti.

Vali Baruş burada yaptığı açıklamada, “Bugün Türk milletinin tarihinde çok önemli bir gün 15 Temmuz 2016’da Türk devletinin varlığına, Türk milletinin birliğine kasteden hainleri büyük bir yenilgiye uğratmasının yedinci yıl dönümü. 251 kardeşimiz şehit oldu. 2 binin üzerinde gazimiz vardı. Buradan tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. 15 Temmuz şehitlerimize, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Rahmete kavuşan gazilerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz. Sizler de şehitlerimizin aileleri olarak şanlı gazilerimiz olarak her 15 Temmuz’da bize bu ülkenin ne kadar değerli olduğunu, bu ülkenin hangi fedakarlıklar üzerinde yükseldiğini hatırlatıyorsunuz, sizlerin fedakarlıkları, sizlerin metaneti bizlere yaşama gücü veriyor. Geleceğe olan güvenimizi bir kat daha artırıyor. Çünkü şehitlerimizin, gazilerimizin fedakarlığı olmasaydı, bizler bugün bu şekilde rahat bir durumda büyük bir ülke olarak dünya üzerinde hak ve hakikatin temsilcisi olarak kalamazdık. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bu fedakarlıkları inşallah yeni nesillerimize de örnek olacaktır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim her zaman onurumuzdur. Bu onurumuzu korumak bütün Türk milletinin bireylerinin de görevidir” dedi.

Ziyaretin ardından İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen gençlerle buluşma programına geçildi. Vali Baruş ve protokol üyeleri Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stantları gezerek personelden bilgi aldı. Vali Baruş İl Jandarma Komutanlığı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği tarafından geliştirilen araç sürüş simülasyonunu da deneyerek bilgi aldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle düzenlenen bir diğer program ise Isparta Tren Garı’nda yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nde gerçekleşti. Vali Baruş ve protokol üyeleri burada şehitlerimizin anısına fidan dikimi gerçekleştirerek dikilen fidanlara can suyu verdiler.

Vali Baruş daha sonra Mimar Sinan Camii’nde şehitlerimiz için düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı. Program sonrasında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ardından Vali Baruş ve Garnizon Komutanı Kahraman Halil Hamit Paşa Kütüphanesi’nde düzenlenen 15 Temmuz temalı kitap ve fotoğraf sergisini ziyaret etti.