Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin’de 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ NEDENİYLE MERSİN ŞEHİTLİĞİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ. MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN İLE PROTOKOL ÜYELERİ ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKARAK, YAKINLARINA SABIR DİLEDİ.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Mersin Şehitliği’nde tören düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan ile protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bırakarak, yakınlarına sabır diledi.

Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlik önünde düzenlenen törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Bedri Dursun, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, milletvekilleri ile protokol üyeleri katıldı. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan törende Vali Pehlivan ve protokol üyeleri, şehit mezarlarını tek tek gezerek karanfil bıraktı. Burada şehit aileleriyle de yakından ilgilenen protokol üyeleri, onlarla sohbet etti.

“15 Temmuz’da milli iradeyi yok etmek istemişlerdir”

15 Temmuz dolayısıyla mesajı yayımlayan Vali Pehlivan, “Gurur abidesi tarih ve medeniyet yolculuğunda Malazgirt zaferiyle kapısını açtığı Anadolu’yu ebedi vatan kılan, İstanbul’un fethiyle bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan, Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele karşı savaşıp bağımsızlık destanı yazan, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz necip Türk milleti, tarih sahnesine çıktığı günden bugüne, ’yaradılanı yaradandan ötürü severiz’ anlayışı ile sevginin şefkatin, merhametin temsilcisi olmuştur. Ancak, varlığına, bütünlüğüne kasteden ülkesini, devletini, milletini bölmek, parçalamak isteyenlere karşı ise kılıçtan keskin olmuş, göğsündeki iman ateşi ile canı pahasına mücadele etmiştir. Kurtuluş Savaşı öncesi ülkesini uçuruma sürüklemeye devletinden, vatanından, bayrağından, milli ve manevi değerlerinden, özgürlüğünden mahrum bırakmaya kalkışanlara karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ’hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Ya İstiklal ya ölüm!’ anlayışıyla hareket eden aziz ecdadımız, imkanı olan düşman devletlere karşı iman, yürek ve bilek gücüyle savaşmış ve galip gelmiştir. Anadolu’dan milletimizi çıkarmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmış, ebedi bağımsızlığının nişanesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında emellerine ulaşamayan, ülkemizin kalkınma ve gelişmesine, her alanda bağımsız bir şekilde ilerlemesine engel olmak isteyen hain şer odakları 15 Temmuz öncesindeki on yıllar boyunca kamu kurumlarının içine sızmış, kendisine emanet edilen devlete ve millete ait araçları, silahları kendi vatandaşlarına doğrultmaktan ve cüret edip kullanmaktan çekinmemiş, ülkemizi kaosa, karanlıklara sürüklemek ve milli iradeyi yok etmek istemişlerdir. 15 Temmuz 2016 gecesi, haddi aşan bu hainlerin karşısına, cesareti, feraseti, kararlılığı, vatan ve bağımsızlık aşkı ile göğsünü siper eden kahraman vatan evlatlarımız çıkmış ve alçakça planlarını başlarına yıkmıştır” dedi.

“Vatan toprağına sahip çıkılmıştır”

Türk milletinin her zaman vatanına aşk ile bağlı olduğunu vurgulayan Pehlivan, “Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’milletin gücünün üstünde bir güç tanımıyoruz’ diyerek yaptığı çağrısıyla tankların önünde durmuş, gövdesini mermilere siper etmiş, şehit olmuş, gazi olmuş, ülkemizi zapt edip diz çöktürmeye çalışan silahlı terör örgütü FETÖ mensuplarına gereken karşılığı vermek suretiyle ecdadının şehit kanlarıyla sulayarak kendisine emanet bıraktığı vatan toprağına sahip çıkmıştır. Türkiye Yüzyılının kahramanları, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Üzerinden zaman geçtikçe ülke olarak aziz milletimizin sağlam duruşu sayesinde ne kadar büyük bir badire atlattığımız daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar yaşatacağımız kardeşlik ruhuyla milletimize, bayrağımıza, ezanımıza, bağımsızlığımıza, demokrasimize karşı yıkıcı saldırılara kalkışanlara canı pahasına asla geçit vermeyeceğini gösteren kahraman şehitlerimiz, gazilerimiz her daim zihnimizde ve gönlümüzde yer alacak aziz hatıraları asla unutulmayacak, tarihimizin en müstesna sayfaları arasında yer alacaktır. Şanlı ecdadımıza layık olmak adına, ülkemizin güçlü geleceği için her alanda daha çok çalışacağız, üreteceğiz başarı basamaklarını birer birer yukarılara doğru emin adımlarla çıkacağız. Türkiye’mizin yeni yüz yılını bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, edebiyatta daha nice başarılarla hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, hain darbe girişiminin yedinci sene-i devriyesinde 15 Temmuz şehitlerimizi, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün devletimiz ve milletimiz için hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.