Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

’Ağır hasarlı’ ev yanlışlıkla ’az hasarlı’ya çevrildi iddiası

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN DEPREMLER SONRASI YANLIŞ YAPILAN İTİRAZ SONRASI ÖNCE AĞIR HASAR VERİLEN MÜSTAKİL EV YAPILAN YANLIŞ İTİRAZIN ARDINDAN AZ HASARLIYA DÖNDÜRÜLDÜ

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası önce ’ağır hasarlı’ denilen müstakil evin, yapılan bir itirazın ardından yanlışlıkla ’az hasarlı’ya çevrildiği ileri sürüldü.

Dulkadiroğlu ilçesi Peynirdere Mahallesi’ndeki iki katlı müstakil ev depremde ağır hasar aldı. Ev sahibi Hakan Katurman’ın kardeşi Mehmet Katurman, bitişikteki ’az hasarlı’ denilen kendi evine itiraz etti. İtiraz sonucu bölgeye gelen ekipler iki eve de ’az hasarlıdır’ raporu düzenledi.

İki katlı evlerinin yanlışlıkla ’az hasarlı’ya döndürüldüğünü söyleyen Hakan Katurman, “Peynirdere Mahallesi numara 50’de yaşıyorduk depreme kadar. Deprem sonrası ağır hasar raporu verildi. Biz de şu anda konteynerde yaşıyoruz. Babamın iki evi vardı bir de arka tarafta var. Kardeşimin evi. Orası için kardeşim itiraz etmiş ve yetkililer gelip bakmışlar. Evin az hasarlı olduğunu söylemişler ve raporu da az hasarlı olarak düzenleyip gitmişler. Kardeşimin evi de az hasarlı oldu bizim ağır hasarlı ev de az hasara dönmüş oldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.