Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATSO’da yeşil dönüşüm

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI(ATSO) VE ANTALYA KÜLTÜR SANAT (AKS) BİNALARINDA YEŞİL ENERJİYLE 250 TON KARBONDİOKSİT SALINIMINI ENGELLEYECEKLERİNİN VE YILDA 731 ADET AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEYECEKLERİNİN MÜJDESİNİ VEREN ATSO BAŞKANI ALİ BAHAR, “BİNAMIZIN ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTIRACAK VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ” DEDİ.

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ve Antalya Kültür Sanat (AKS) binalarında yeşil enerjiyle 250 ton karbondioksit salınımını engelleyeceklerinin ve yılda 731 adet ağacın kesilmesini önleyeceklerinin müjdesini veren ATSO Başkanı Ali Bahar, “Binamızın enerji verimliliğini önemli ölçüde artıracak ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO ve Antalya Kültür Sanat (AKS) hizmet binalarında başlattıkları Güneş Enerji Sistemi (GES) projesiyle 250 ton karbondioksit salınımını engelleyeceklerini ve yılda 731 ağacın kesilmesini önleyeceklerini kaydetti. Projenin, Temmuz ayının sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını kaydeden Başkan Bahar, “Binamızın enerji verimliliğini önemli ölçüde artıracağız ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimize kısa zamanda ulaşacağız” diye konuştu.

Ekonomik ve çevresel etkilerinin büyük bir önem taşıdığını kaydeden Başkan Ali Bahar, “Çevremizi koruma ve iklim değişikliğiyle mücadeleye aktif bir şekilde katkıda bulunmaktan mutluyuz” dedi. GES projesinin geçmişe dayanan fikirlerin ürünü olduğuna işaret eden Başkan Bahar, “2018 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde başlatmış olduğumuz çatılara özgürlük projesiyle fabrikalarımızı ve hizmet binamızı dışarıdan enerjiye ihtiyaç kalmadan kendi enerjimizi sağlayabilecek konuma ulaştırdık. Bu, ülkemizin enerji bağımsızlığı için önemli bir argüman ve cari açığa da çok önemli bir panzehir” ifadelerini kullandı.

“Yeşil oda hedefliyoruz”

Türkiye’nin enerji ithal eden bir ülke olduğunu kaydeden Başkan Bahar, “ATSO’nun çatısı konusunda GES projesini gelir gelmez ele aldık. Bu konuda başarılı çalışmalara imza atan ve çalışmamıza önemli bir destek veren firmamız CW Enerji’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çevreci bir proje olması sebebiyle konuyu çok önemsediklerini kaydeden Başkan Bahar, “Güneş enerjisi panelleri sayesinde temiz enerji kaynağı oluşturarak yeşil bir oda olmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda en büyük giderimiz enerji, binamızın yıllık yaklaşık 3 milyon TL olan enerji maliyeti, bu yatırımla yüzde 40 oranında azalacağı ve enerji maliyetimizin 1,8 milyon TL ye düşeceği beklenmektedir. Bu maliyet tasarrufu sayesinde, bütçemize önemli bir rahatlama sağlayacak ve gelecekteki projelerimizi destekleyeceğiz” dedi.

“Sürdürülebilir sanat evi”

GES yatırım sürecinin bir parçası olarak AKS binasında da çalışmalara başladıklarını dile getiren ATSO Başkanı Ali Bahar, “Bu olumlu motivasyon ile AKS binamızda da GES projemizi başlattık. Kültürel ve sanatsal faaliyetleri desteklemek için temiz enerji kaynaklarından yararlanma hedefimize önemli bir adım da bu şekilde atmış olduk” diye konuştu.