Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halbur Güzelyayla Derneği KurulduDernek Başkanı Mustafa Demirci : “Gençleri ve Büyüklerimizi Buluşturacağız”

İlçemizin önemli yayla merkezlerinden

İlçemizin önemli yayla merkezlerinden olan Halbur yaylası’na Halbur Güzel Yayla adı altında dernek kuruldu.
Dernek başkanlığını Eğitimci Mustafa Demirci’nin yaptığı ve yönetim kurulu olarak İdris Güven, Abdulkadir Hayta, Ayhan Saygılı, Hüseyin Tatlı, Abdurrahman İpekten ve Ömer Solak tarafından kurulan Dernek, çalışmalarına başladı.
Amaçlarının Andırın’ın en güzel yaylası olan Halbur Yaylasının mevcut güzelliğini korumak olduğunu söyleyen dernek başkanı Mustafa Demirci, çevreye duyarlılıkla vatandaşları bilinçlendirmek, halbur ve merkezden yaylaya gelen vatandaşlara sosyal kültürel amaçlı bir ortam oluşturmak, önce ben değil, önce biz duygusu ile halbur ve Andırın’ın yaylacılarına pozitif katkı yapmayı amaçlıyoruz dedi.
Daha önceleri büyüklerimizin sosyal kültürel faaliyetlerini tekrar canlandırmak günümüz şartlarına uygun milli ve manevi amaçlarımıza sosyal kültürel etkinliklerimizle gençleri ve büyüklerimizi buluşturmak, onların tecrübelerine rehberlik yapmayı da amaçlıyoruz. Yeni kurduğumuz derneğimiz tanıtım amaçlı büyüklerimizle yaylamızda çeşitli etkinliklerle bölgemizin yaylacılığı renklendirmek ve verimini artırmayı amaçlıyoruz. Yapılacak bu etkinliklerin diğer yaylalarımızda da memleket sevdalılarının taşın altına elini koyarak samimi birlikteliği oluşturmak için gayret sarf etmelerini istirham ediyorum. Çağrımız Andırın ve Andırın sevdalılarınadır. Selam ve saygılarımı sunuyorum dedi.