Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maliye Bakanlığından MATSO’nun talebine olumlu cevap

MATSO BAŞKANI SEYDİ TAHSİN GÜNGÖR, MATSO OLARAK TALEPLERİ ARASINDA YER ALAN ŞANTİYELER İÇİN ŞUBE AÇILIŞI YAPILMADAN İLAVE İŞ YERİ OLARAK GÖSTERİLMESİNİN MALİYE BAKANLIĞI TARAFINDAN UYGUN GÖRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

MATSO BAŞKANI SEYDİ TAHSİN

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, MATSO olarak talepleri arasında yer alan şantiyeler için şube açılışı yapılmadan ilave iş yeri olarak gösterilmesinin Maliye Bakanlığı tarafından uygun görüldüğünü söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, üye sorun ve talepleri ile yakından ilgilendiklerini belirterek çözülmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Son zamanlarda üyelerden şantiyeler için şube açılmadan ilave iş yeri olarak gösterilmesi konusunda yoğun talep aldıklarını kaydeden Başkan Güngör, konuyu rapor haline getirerek bir yazı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile ilgili bakanlıklara ilettiklerini söyledi. Başkan Güngör, “Oda olarak taleplerimiz arasında yer alan şantiyeler için şube açılış işlemleri yapılmadan ilave iş yeri olarak gösterilmesi Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygun görüldü. Talebimize cevap olarak gönderilen yazıda, şantiyelerin şube vasfını taşımadığı değerlendirilerek ticaret siciline tescili öngörülmeyen ihaleli yapım ve hizmet işleri veya özel hedefli yapı inşaatları, sözleşmeye dayalı yapım ve hizmet işlerinin yürütüldüğü iş yerleri, mükellefin talebine göre vergi dairesince sicil kayıt işlemleri sırasında ilave iş yeri “Şantiye” olarak vergi dairesi siciline kaydedilebileceği, şube açılışı yapılmasına gerek olmadığı bildirildi” diye konuştu.

Başkan Güngör teşekkür etti

Başkan Güngör, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Manavgat İş dünyasının tüm talep ve sorunlarının çözülmesi konusunda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kendilerine destek olduğunu kaydeden Başkan Güngör, “TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu üyelerimizden gelen ve rapor olarak ilettiğimiz tüm talep ve sorunların çözülmesini sağlıyor. Kendilerine Manavgat iş dünyası adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.